Emetofobie na českém internetu

Zdrojů je stále žalostně málo. Vyhledávač z Internetu vytáhne zejména překlady a poté různé kusé zpovědi a žádosti na Doktorce či jiných zdravotních a zpovědních fórech. A to je škoda….

Přesto se na síti vyskytují obsáhlejší zdroje. Jedná se zejména o – ve stránkách hojně citovaný, avšak delší dobu mrtvý – blog. Dále každý zdatný hledaš najde blog Terezy Šťastné a její příběh na iDnes.cz. Lze jej pojmout jako celkem slušný úvod, ale.. co dál? Inu i na Facebooku se dá nalézt jedna tématicky spřízěná stránka, ale bohužel bez velkého vlivu.

Všechny zdroje mají jedno společné: autory jsou postižení, kterým připadá, že jsou na svůj problém sami, že „se snad pominuli“, že už na normální život snad nikdy nedosáhnou. Zoufalost a odevzdanost je více než patrná. Pojďme to pro jednou změnit! Protože emetofobie porazit JDE.

A propo, mimo české kybernetické luhy a háje je situace o mnoho lepší. Emetophoby.com je obrovské anglicky mluvící fórum, kde se člověk snad v jakýkoli denní či noční čas dočká reakce od spolutrpících. A vůbec, stačí do vyhledávače zadat emetophobia a uvidíte, že v tom opravdu nejsme sami.

Napsat komentář